
٦ راهی که بازیهای کامپیوتری به یادگیری کودکان کمک میکند
آموزش / مقالات / بازی
اولین بازی های کامپیوتری برای آموزش و پرورش طراحی نشده بودند. حتی این بازی های کامپیوتری به خاطر ماهیت سرگرمکنندگی که داشتند، عموماً به عنوان منحرفکننده فعالیتهای تحصیلی تلقی میشدند.
خوشبختانه امروزه اکثر افراد به این نتیجه رسیدهاند که بازیهای ویدیویی و کامپیوتری وقت تلف کردن نیستند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که بازی های کامپیوتری میتواند به کودک در پرورش مهارتهای ضروری ذهنی و عاطفی کمک کند؛ مهارتهایی که کودک برای موفقیتهای تحصیلی به آنان نیاز دارد.
بازی های کامپیوتری چگونه به کودکان ما کمک میکنند: نارتب پاسخ میدهد!
• برای بسیاری از گیمرها، بازی کامپیوتری یک فعالیت اجتماعی است.
۷٠ درصد گیمرها بازیهای کامپیوتری را به اتفاق دوستان خود انجام میدهند. در بسیاری از موارد یک بازی کامپیوتری به صورت همکاری بین دو نفر برای رسیدن به یک هدف مشترک یا مقابله با یک تیم دیگر است.
در این بازیها تواناییهای کار گروهی آنان به آزمایش گذاشته میشود و بازیکنندگان به وسیله آن همکاری در جهت دستیابی به یک مقصود یکسان را تجربه میکنند. این کار باعث پرورش مهارتهای اجتماعی در کودک میشود.
در نتیجه کودکانی که دارای مهارتهای اجتماعی مثبتی باشند، غالباً اعتماد به نفس و هوش اجتماعی بالاتری دارند و در آینده ازدواج و شغل موفقتری خواهند داشت.
• بازی های کامپیوتری، مهارت تفکر انتقادی و درک مطلب را بالا میبرد.
بازیهای کامپیوتری کودکان را قادر میسازد تا خود را در جایگاه یک شخصیت قرار دهند. از نقطه دید او ببینند و شکستها و پیروزیهای او را تجربه کنند.
همچنین به طور ناخودآگاه در مورد مکان و فرهنگ محیطی که به طور مجازی دارند در آن بازی میکنند یاد میگیرند.
این نوع تجربیات، کودکان را در مورد مواردی که در آینده در زندگی روبرو میشود، کنجکاو نگه میدارند. باعث تقویت حافظه درازمدت میشوند و مهارت حل مسئله را در کودکان تقویت میکنند.
• بازی های کامپیوتری افراد را شاد میکند و استرس را کاهش میدهد.
بازیها به طور عام، فرصتی را برای کاهش تنشهای زندگی روزمره فراهم میکنند. همچنین خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش میدهد، حافظه را تقویت میکند، از افسردگی جلوگیری میکند و به روند تصمیمسازی کمک میکند.
اینها همه از مزایای انجام یک کار سرگرمکننده است و بازی های کامپیوتری از این امر مستثنا نیستند.
• بازی های کامپیوتری فرایند یادگیری بدون نیاز به دیگران را افرایش میدهد.
بازیهای کامپیوتری این فرصت را به بچهها میدهد که بدون نیاز به والدین و به طور خودآموز یاد بگیرد.
آنها پس از حل یک مرحله از بازی، وارد چالش دشوارتری میشوند. شرط عبور از این مرحله نیازمند پرورش مهارتهای قبلی و یادگیری مهارتهای جدید است.
• بازی های کامپیوتری مهارتهای تکنیکی جدید را میآموزد.
بازیهای ویدیویی و کامپیوتری به کودک کمک میکنند تا قدرت تفکر، حافظه، استدلال و درک خود را افزایش دهد.
کودک مجبور است تفکر کند تا مشکل بازی را شناسایی کند، باید استدلال کند که چه راه حلی برای عبور از این مشکل وجود دارد، آزمون و خطا کند تا از مرحله عبور کند. در نهایت راه حل را به خاطر بسپارد و در بقیه مراحل بازی از آن کمک بگیرد.
• بازی های کامپیوتری به توسعه ادراکی کمک میکنند و خودآموزی را سادهتر میکنند.
بازی کامپیوتری نه تنها انگیزه دانشآموزان برای یادگیری را بالا میبرد، بلکه کمک میکند که توجه و تلاش بیشتری برای کسب موفقیت انجام دهند.