
آیا ابرقهرمانها در دنیای واقعی هم میتوانند نجاتگر فرزندانمان باشند؟
آموزش / مقالات / سواد رسانهای
امروزه کودکان ما در خیال خود با ابر قهرمان ها زندگی میکنند و رفتارهای آنان را تقلید میکنند.
یکی از بزرگترین دلایلی که این بچهها عاشق ابر قهرمان ها هستند حس کنترل و قدرتی است که میتوانند به طور داوطلبانه در جهان اعمال کنند.
آنها با زندگی در قالب این شخصیتهای خیالی میتوانند با آدمهای بد مقابله کنند، به جهان حکومت کنند و پادشاهان و ملکههای دنیایشان باشند.
اثرات سازنده بازیهای ابر قهرمان ها
آشنایی با مفاهیم کلیدی
بازیها و فیلمهای ابر قهرمان میتواند مفاهیمی مانند خوب و بد را به بچهها بیاموزد و به والدین این فرصت را بدهد تا در مورد این مفاهیم با فرزندشان گفتگو کنند.
اعتماد به نفس
بازیهای ابر قهرمان تمرینهایی عالی برای تخیل هستند. مواجهه با دنیای ابر قهرمان ها به کودکان حس اعتماد به نفس و رقابت میدهد.
مفید بودن
از آنجا که کودکان تفاوتی بین دنیای مجازی و دنیای واقعی قائل نیستند، حس نوعدوستی ابر قهرمانان برای آنها کاملاً باورکردنی است و در کالبد ابر قهرمان حس مفید بودن به آنان دست میدهد.
توانمندسازی
کودکان کنترل محدودی روی زندگی خود دارند. تبدیل شدن به یک قهرمان به آنها اجازه میدهد به برخی از زمینههای زندگی خود کنترل داشته باشند. اتفاقی که به آنها کمک میکند ترس و اضطراب را کنار بگذارند و با تبدیل شدن به افراد مختلف، تجربههای جدیدی کسب کنند.
در کنار اثرات سازنده بازیهای ابر قهرمان ها ، باید به اثرات مخرب آن هم توجه داشت
خشونت
ابر قهرمان امروز بسیار شبیه به یک قهرمان اکشن است که در خشونت بدون توقف شرکت میکند.
او پرخاشگر و سلطهجو است و به ندرت در مورد فضیلت انجام کارهای خوب برای بشر صحبت میکند. همچنین وقتی در لباس ابر قهرمان نیست، سوء استفادهگر است.
عدم ایمنی
کارهایی که یک کودک در لباس یک ابر قهرمان انجام میدهد، نیاز به نظارت ویژه دارد تا به خود و همبازیهایش آسیب وارد نکند.
پرخاشگری
ابر قهرمان ها عموماً خشن هستند. کودکی که در نقش ابر قهرمان فرو رفته باشد، ممکن است از کنترل خارج شود و بخواهد به هر قیمتی کار خود را پیش ببرد.
به راستی، امروزه نمیتوان کودک را از مواجهه با بازیها و فیلمهای جذاب و عامهپسند دور نگه داشت.
برای بهره بردن از مزایای فیلمهای ابر قهرمانی و کاستن از معایب آن، با فرزندتان در مورد خصوصیات مثبت شخصیتهای ابر قهرمان صحبت کنید و در مورد تفکر هوشمندانه و روحیه نوعدوستی آنها از او سوال بپرسید.
به آنها کمک کنید بازی خود را به وسیله قصهپردازی شکل بدهند.
همچنین سعی کنید دسترسی آنان به بازیهای تهاجمی و فیلمهای خشن را محدود کنید.